#Ferran Adria

Fenntarthatóbb lehet-e a fine dining? Ki diktálja a trendet az államilag támogatott dán Noma után?
 

Fenntarthatóbb lehet-e a fine dining? Ki diktálja a trendet az államilag támogatott dán Noma után?

Átalakul, vagy ha úgy tetszik bezár a világ legjobb éttermeinek egyike, az egyszerűséget és frissességet középpontba helyező északi konyhát világtrenddé formáló Noma. A fejlemény felizzította a fine dining fenntarthatóságával kapcsolatos vitákat, akár a gazdasági, akár az emberi vonalat nézzük, de felmerül az is: melyik irányzat lehet a mérvadó a csúcsgasztronómiában a skandináv módi után, amely a korábbi molekuláris irányból a természetközeliség felé irányította a trendet.


23 ezer euró egy vacsoráért
 

23 ezer euró egy vacsoráért

A világ egyik legnevesebb aukciós háza, a Sotheby’s által szervezett árverés 14,1 millió hongkongi dollárt, mintegy 1,5 millió eurós (kb. 453 millió forint) bevételt hozott a világ legismertebb séfje által létrehozott El Bulli Alapítvány számlájára.

T.S. T.S.


A jakuzák már a konyhában vannak
 

A jakuzák már a konyhában vannak

Kit érdekel már, hogy ki öli meg Európa nagy konyhafőnökeit, amikor Kiotóban vadásszák a japán séfeket. Pisztoly dörren, vér fröcsög, a jakuzák a konyhában elitmenüre céloznak. A vacsorát jegyre adják.

Tóth Sándor Tóth Sándor